Mijn gewicht

Bij velen ligt dit nogal gewichtig, het gewicht dat hij of zij iedere dag moet meedragen.
Toen ik op 1 februari aan de tournée minérale begon was dit 71,1 KG.
Nu, anderhalve maand later, blijkt er op de weegschaal bij de dagelijkse weegbeurt die net na het opstaan plaats vindt, zo een twee kilogram meer op te staan.
Nochtans heb ik sinds de start van den tournée nog steeds geen alcohol gedronken; De bewering dat je dus afslankt indien je geen alcohol drinkt lijkt bij mij dus niet te kloppen. Of zou de toename van mijn gewicht met iets anders te maken hebben?
Niet dat ik er echt van wakker lig of mee bezig ben, maar ik stel mij toch de vraag waar dit zal eindigen. Temeer de vriendin gisteren wist te zeggen dat mijn trui gelijk wat gekrompen was…

Ha! Het was aan de mouwen, niet aan de buik ofzo. Maar toch, zoals gezegd ben ik er niet echt mee bezig maar ik zoek toch een beetje de oorzaak.
– Dagelijks ontbijten.
– Elke middag behoorlijk eten.
– ‘s Avonds eet ik zoals voorheen of zelfs iets meer.
– Helaas doe ik op het werk regelmatig suiker bij de koffie. Dit om de iets mindere koffiekwaliteit te verdoezelen. Ik zou mijn nespresso apparaat kunnen meebrengen natuurlijk. Of op het werk nespresso capsules bestellen want po het werk staat een nespresso-koffiemachine. Wel met andere capsules dan die ik thuis heb.
– Geen duvels ‘s avonds. Wel een drietal 0.0 van Jupiler.
– Helaas nog niet opnieuw begonnen met lopen (hoewel dit van geen belang mag zijn op mijn vergelijkend gewicht naar februari toe).
– Veel hapjes tussendoor. Maar niet (veel) meer dan voorheen (denk ik 🙂 ). Ik probeer dit tijdens werkdagen bij fruitsla te houden maar als ik de lade aan mijn bureel opendoe…

Tweede bureaulade

Ik denk dat ik, gezien al het bovenstaande, al bij al nog best tevreden mag zijn met die +2 kg; Mijn fysieke gesteldheid kan dit zeker aan. Maar toch maar beter in de gaten houden; Wat cholesterol en andere beestjes komen snel maar verdwijnen moeilijk.

Advertisement

3 thoughts on “Mijn gewicht”

 1. hey stoffel mijn favoriete stiefbroertje,zeg wat doe jij om zo begin de 70 kg te blijven hangen???ik heb geen buik maar ben overal gewoon verzwaard met een ochtendgewicht van 84kg..
  denk toch dak dringend es een leuke nieuwe fitness club ga moeten opzoeken amai…grtjs David

  Like

 2. Wat ik doe? Staat allemaal in mijn blogpost zeker 😉
  Weet ik ook niet waarom ik zo iet of wat bij mijn BMI blijf hangen. Echt gezond leef ik toch ook niet..

  Like

 3. Herkenbaar! Ik ben zelf zo’n 4 jaar geleden volledig gestopt met alcohol. En bij mij zijn er sindsdien toch ook wel wat kilo’s bij gekomen. Misschien is het vooral bij van die kerels met van die serieuze bierbuiken dat er gewicht af gaat?
  Ik lees dat je graag Jupiler 0,0 drinkt. Die heb ik nu zelf nog niet geprobeerd, maar ongeveer alle Belgische alcoholvrije bieren vind ik verschrikkelijk. In Duitsland hebben ze in zowat elk café alcoholvrij(e) bier(en) op de kaart staan, en als ik het daar dan dronk, vond ik het altijd wel lekker. Ik heb me lang afgevraagd of het écht lekker was, of dat ik gewoon in een soort van vakantiesfeer zat die alles wat beter, lekkerder, mooier,… maakte.
  Uiteindelijk heb ik de site http://www.alcoholvrijshop.nl ontdekt. Daar hebben ze een breed gamma aan (overwegend) echt goeie alcoholvrije bieren. Mijn favorieten momenteel zijn de Bitburger, Clausthaler en Budels Malt. Je kan per flesje bestellen. Enige nadeel zijn de toch wel vrij hoge leveringskosten, maar toch… Ik bestel er heel regelmatig, misschien ook eens proberen? Dan kunnen we vergelijken 😉

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: