Energieverbruik

Het is nu goed anderhalve maand dat we een boxx hebben. Tijd om een aantal foutieve gedachten van mezelf langs de kant te schuiven. En een kleine tip aan de ontwikkelaars van boxx.
Of we op dit moment voldoende betalen met onze maandelijkse voorschotten is absoluut niet duidelijk. Ik baseerde deze voorschotten over ons totaal verbruik van vorig jaar dus ik denk dat we zeker wel in de buurt zitten van een nuloperatie aan het eind van het energiejaar.
Volgens boxx hebben we voor de maand April €93 meer verbruikt aan energie dan ingeschat.
Dit komt doordat boxx zich nog niet op geen voorgaande, gelijkaardige maanden kan baseren.
Het was misschien een idee voor de ontwerpers van boxx om een soortgelijk gezin als vergelijk voor ons verbruik te nemen in plaats van de vorige maand. Nu lijkt de maand Maart als referentiemaand genomen maar daarin hadden we boxx slechts 9 dagen in gebruik.

Wat ik zelf verkeerd in gedachten had was de kostprijs van de energie. Voor elektriciteit is deze immers afhankelijk van het tijdstip van de dag. Maar daar waar ik dacht dat er 3 tarieven waren zijn het er dus maar 2. Logisch want we hebben maar 2 meters, een dag- en een nachtmeter. Het moet van in de tijd zijn dat ik op project zat bij Eneco dat er sprake was van een drievoudig uurtarief. Ik dacht dus nog steeds dat de elektriciteit duurder was tijdens piekuren.
Wat ik ook dacht is dat het elektriciteitsverbruik op een feestdag automatisch naar de nachtteller ging. Maar op boxx zag ik dat niet. Tijdens feestdagen is de grafiek tijdens het dagtarief rood en tijdens de nacht blauw. Net zoals bij andere weekdagen. Tijdens het weekend is dat uiteraard de ganse dag blauw. Dus verbruik tijdens feestdagen die in de week vallen staat gewoon gelijk aan alle andere weekdagen. Geen feestdag dus voor de elektriciteit.

Advertisement

One thought on “Energieverbruik”

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: