Nieuw zwembad

Gisteren, zondag, werd het in opbouw zijnde zwembad te Eeklo opengesteld voor het publiek. Mede dankzij het mooie weer was er best veel volk om de werf te bezoeken.

Er zijn evenwel een paar vragen van mijn kant omtrent de indeling van de nieuwe sportruimte maar dat ga ik hier buiten schot laten.

Eén vraag wil ik hier wel eens aanvoeren.  De meerderheid onder ons zal alvast niet gewoon meer kunnen rechtstaan want de minimum waterdiepte bedraagt 1.8 meter. Tevens is de waterdiepte maximaal 3.2 meter.

Waarom zijn die minimum en maximum zo opgesteld? En waarom 3.2 meter diep? Het oude, nu nog in gebruik zijnde zwembad, is 4 meter op zijn diepst. Ook hier stel ik mij al jaren de vraag, en lig er dus ook al jaren wakker van, waarom 4 meter – waarom zo diep?

De reden waarom het nieuwe zwembad ‘slechts’ 3.2 meter diep zal zijn (of is), is zuiver economisch. Het is goedkoper met andere woorden.

Dus goed, waarom dan nog steeds 3.2 meter. Is dat dan alleen voor de duikclubs uit Eeklo? Met alle respect dus. Maar is er naast de duikclubs en  -proberen de bodem aan te raken – nog een andere reden?

En voor de rest, wel jammer dat we geen Olympisch zwembad krijgen. Met zo van die duiktorens tot 10 meter.

Advertisement

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: