Camionettes

Camionettes op de autostrade, dat zijn de nieuwe cowboys op de weg.

Ik kom er vrij veel tegen ‘s morgens in alle vroegte. En het zijn veelal dezelfde. Veel aannemers, decorateurs-schilders, liftenherstellers, glazenwassers en elektriciens.

Camionetten, vooral de nieuwere dan, hebben veel meer kracht gekregen. En die mannen – en vrouwen? – die zo een ding besturen lijken wel heel veel haast te hebben. In veel gevallen zijn het kleine zelfstandigen die, op vraag van één of andere architect uit hun streek, hun ding in het Brusselse moeten gaan doen.

Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk op het werk zijn, maar die camionettes, wel die kunnen er wat van. Ze lijken wel te schaatsen over de autostrade. Aan alle kanten zie je ze rijden. En hangt er nu nog een remorque achter de camionette, het zal ze worst wezen.  En op zo een remorque liggen dan buizen , schoppen, stenen, puin, … . Op de camionette zelf ligt er ook wel al eens een ladder of ander aannemersmateriaal.

Als ik achter zo een camionette, al dan niet – maar vooral met  – remorque rijd dan heb ik toch altijd wat schrik dat er daar eens iets gaat af vliegen. Zeker door de manier waarop die gasten met hun voertuig rijden.

Neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds een grote luxe blijft om met de auto naar Brussel te kunnen rijden om te gaan werken. Een mens moet tenslotte altijd waakzaam zijn op de weg.

 

 

 

 

 

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.