Deraf

Zo één van de leuke voordelen van vroeg beginnen werken en dus ook om vroeg thuis te zijn is dat je je tegen half vijf al kan gaan douchen en vervolgens losse kledij kan aandoen. Gisteren was dat niet anders.

Voor dat ik de douche indook besloot ik ook om dat beetje haargroei op kin en boven de mond een beetje te trimmen. Omdat de haartjes alle kanten opspringen bij het gebruik van een tondeuse leg ik (wc)papier in de lavabo en met mijne kop een beetje naar beneden begin ik dan aan de trimbeurt.

Ik weet nu niet direct hoe het komt maar ik vond dat ik nogal vrij veel haar op het papier zag vallen. Ik richtte mij even op zodat ik mezelf in de spiegel kon zien en ja hoor, er was een flinke hap haar verdwenen. Alles eraf dan maar.

Ik besloot om er niets van te zeggen aan de huisgenoten want dit zou toch genoeg opvallen. Niet dus. Ze zouden het dan wel zien terwijl we aan het eten zijn dacht ik. Maar dat was buiten de zoon gerekend. Die zag het wel onmiddellijk toen hij van school thuiskwam. En hij kon dan ook zijn mond niet houden en vroeg aan de dames in huis wat er nu veranderd was aan mij. Beiden kwamen vol verwondering naast mij staan als was David Beckham, George Clooney of  Brad Pitt (*) in eens in huis gekomen.

‘Hoooo je lijkt wel 10 jaar jonger’ was één van de eerste dingen die ze uit konden spreken.

Toen die avond een vriendin van de vriendin, dus ook wel een beetje een vriendin van mij, binnenkwam, zag die het wel onmiddellijk. Wat ze precies zei weet ik niet meer maar dat het haar wel opviel spreekt boekdelen.

(*) Schrappen wat niet past.

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: