Weer de goedkoopste

Volgens test-aankoop is de Colruyt voor het zoveelste jaar op rij de goedkoopste. En dat zal dan wel zeker.

Wij gaan evenwel bijna altijd naar Delhaize. Niet alleen is het veel aangenamer shoppen maar ik vind de produkten, en dan vooral de vers produkten een stuk beter.

Laat het mij vooral eens over die verse produkten hebben. Fruit, groenten en zelfs vlees. Ik heb de indruk dat de verse produkten uit de Colruyt minder lekker zijn dan die uit Delhaize. Volgens mij liggen de appelen, peren en andere groenten in de Coluryt gewoon te koel bewaard. Eens aangekocht belanden die vruchten thuis in een fruitschaal waar de temperatuur de kamertemperatuur is. Met als gevolg dat het verse fruit uit de Coluryt sneller slecht is. En ook de smaak is anders. Hoe dat komt, geen idee.  En het vlees, idem. Smaakt beter uit Delhaize. Het is ook allemaal mooier gepresenteerd.

Het zit niet in mij om alle prijzen in de verschillende winkels te vergelijken. Maar toch. Als je in Delhaize de bonnetjes en waardebonnen gebruikt dan denk ik dat er weinig tot geen prijsverschil zit tussen beide genoemde supermarkten.

Wat ik dan af en toe wel eens koop in de colruyt is drank. Maar ook daarvoor ga ik beter naar de lokale drankenhandelaar, in ons geval Flandria drinks. Dankzij puntjes en andere kortingen lijkt het mij daar ook goedkoper te zijn. Enig minpuntje aldaar is soms het iets langere wachten. Maar dat dien je aan de kassa van een supermarkt ook te doen.

 

 

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.