80!

Neen, dat is niet mijn geboortejaar. En al evenmin mijn leeftijd. Maar dat is wel het getal dat nu op de weegschaal prijkt wanneer ik mij daarop stel. Nu ja, prijkt.
Ik word natuurlijk al wat ouder en men durft wel eens over de blokjaren te spreken maar sinds ik dus stopte met alcohol te drinken zijn er zowat 10 kilo bijgekomen. Toegegeven, ik kijk er niet naar om om bijvoorbeeld om 22 uur nog een pot ijs van magnum binnen te lepelen. Of een zak(je) chips gepaard gaande met de vierde cola zero van de dag. Of een suikerwafel met goed wat boter op als ontbijt. Nooit diende ik daar rekening mee te houden, mijn gewicht bleeft toch rond de 70-73 kilo hangen.

Maar ik stopte dus ook met alcohol drinken. En hoeveel men ook beweert dat dit gepaard gaat met een gewichtsafname, ik kan bevestigen dat dit voor mij omgekeerd werkt.
Want sinds dan eet ik gewoon meer. Niet alleen ontbijt ik – meestal is dat Griekse yoghurt met muesli – ook ‘s middags en ‘s avonds eet ik duidelijk veel meer. En tussendoortjes die horen er ook vollenbak bij. Veelal is dat een gans schaaltje druiven of een pot van een halve kilo blauwe bessen, maar chocolade en andere lekkernijen komen ook geregeld de maag binnen.

Wat ik ook achterwege liet, dat is het lopen. Het is dan ook van Juni 2015 geleden dat ik nog eens een 10-tal kilometer ging lopen.

Eén van de redenen dat ik het lopen wat achterwege liet was de pijn aan mijn achillespezen. Sinds Januari heb ik nu evenwel steunzolen en is de pijn in de pezen ook verdwenen.
Ik zou dus terug gaan lopen. Maar deze keer wil ik dat niet doen met de – best wel dure – loopschoenen die ik indertijd kocht.

Op de Markt in Eeklo is er sinds een paar maanden een sportspeciaalzaak – Fit-sport genaamd. En het toeval wil dat ik de uitbater, Bob, enkele weken geleden tegenkwam en hem over het lopen aansprak. Bob en zijn vrouwtje zijn beiden- ik hoef het je niet te vertellen – sportief.
Bob vertelde mij dat er bij hun een meting gehouden wordt en dat er op basis daarvan beslist wordt welke schoen het best geschikt is.
Dus, verleden week begaf ik mij naar de sportwinkel en kon ik een paar schoenen testen. Ik schrok toch wel van de metingen en welke impact een schoen heeft op de manier van lopen.

Na het passen van een tweede paar voelde ik onmiddellijk een heel groot verschil met het eerst paar schoenen. Daar waar het eerst paar schoenen voor een totaal verkeerde afrol zorgden, zorgde dat tweede paar voor de vrijwel perfecte gang (van zaken). Ze zaten dan ook als gegoten. Ik besloot om die schoenen te kopen maar zei wel ‘ als ze mij tenminste geen 500 euro zullen kosten’.
Dat was zeker niet het geval, voor dat bedrag zou ik 3 paar van die schoenen kunnen kopen. Valt dus best wel mee, want goede schoenen zijn toch wel heel belangrijk.

Nu rest er mij nog het starten met lopen. En dat is dan vandaag. Sebiet zie, wanneer ik hier op publiceren gedrukt heb. En wanneer mijn cola zero opgedronken is. En mijn playlist op spotify gedownload is. En ik die schoenen aangedaan heb. En mijn route op Endomondo ingesteld is.

Advertisement

One thought on “80!”

  1. Je had al direct mijn aandacht. Want 80, dat is bij mij wél mijn geboortejaar 😉 Herkenbaar wat je vertelt, bij mij zijn de kilo’s er ook bij gekomen na het stoppen met alcohol. Een mens blijft altijd “goestingskes” hebben. Vroeger goesting in een Westmalle Tripel, nu goesting in chips en dergelijke.
    Succes met het lopen!!

    Liked by 1 person

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: