Stappenteller

Een stappenteller, vrijwel iedereen die een smartphone heeft, heeft zo wel een teller bij de hand. Nu is het natuurlijk zo dat niet al de stappen die je dagelijks doet geteld kunnen worden omdat je simpelweg niet altijd de smartphone bij je draagt.

Maar voor kinderen is dit tegenwoordig wel wat anders. Die smartphone die hangt net niet met lijm aan hun hand vast. Dit omdat ze het toestel tijdens de lestijden aan de kant moeten leggen. Ook thuis gebeurt het wel eens dat het toestel langs de kant moet.

En zo zag ik dat ze op een schooldag aan een gemiddeld aantal van 10.000 stappen komen. Met zo een zware boekentas op de rug. Geen wonder dat ze ‘s avonds dan bekaf zijn en nog nauwelijks aan huiswerk kunnen denken, denk ik dan.

Maar goed, het schijnt best wel gezond te zijn en ook ik kijk bijna dagelijks naar mijn pedometer. En die leert mij dat ik een gemiddelde van 8000 stappen per werkdag doe en daarbij een 10 tal verdiepingen op en af ga. Maar vermageren, dat doe ik er alsnog niet van. Daarvoor moet ik echt wel wat meer gaan lopen.

 

 

 

Advertisement

3 thoughts on “Stappenteller”

  1. Kleine opmerking ter info. Ik heb zelf zo’n Fitbit stappenteller. Dat aantal stappen wordt gewoon bijgehouden op dat toestelletje zelf. Dus je hebt er eigenlijk in principe geen smartphone voor nodig. Je kan de resultaten wel naar je smartphone sturen en dan ook meer details bekijken, ook over je slaappatroon.
    Over het feit dat bij kinderen/jongeren de smartphone net niet met lijm aan hun hand vast hangt, heb je echt wel overschot van gelijk. Je moet zo eens de bus nemen als de scholen net gedaan hebben. Vroeger nam ik de bus van en naar school en praatte ik met mijn vrienden of leerde ik eens nieuwe mensen kennen. Nu kijken ze alleen maar naar dat schermpje. Ik vraag me af of ze nog vrienden hebben in real life ook?

    Like

    1. Is straf hé die telefoon. Heb nog een mooi verhaaltje in de pijplijn daaromtrent. En ja, natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om stappen te tellen – ik doe dat zelfs frequent in mijn hoofd :-).

      Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: