Teleurgesteld

Ja, ik ben teleurgesteld. Teleurgesteld in dit land. Nog meer dan ooit ervoor tonen de verkozenen van het volk hun ware gelaat. Nu ja de verkozenen van het volk.

Het is nog altijd de partijtop die beslist wie er plaats neemt op een zitje in de regering. Niet het volk kiest dat. Een systeem zoals in Engeland zou in mijn ogen een pak beter zijn. Daar wordt diegene die door het volk werd verkozen wel op zijn plaats gezet.

Wat er nu gebeurde met de aangestelde ministers en staatssecretarissen tart toch alle verbeelding. Waar is de democratie nu naar toe? Het zinde de Heren en Dames niet dat er een partij, nota bene de grootste van Vlaanderen, niet akkoord ging met een opgelegd verdrag dus werd die partij maar buiten spel gezet. Zomaar. Zelfs de grondwet wordt hier met de voeten getreden.

Ook op twitter mag je nog nauwelijks een beetje sympathie tonen voor die partij. Ook al zal ik er niet onmiddellijk op stemmen, maar al snel word je in dat vakje gestoken. ‘Gij rechtse vuilaard’. Er zijn onder meer Rederijkers die met iedereen, alles en nog wat mogen lachen, maar owee als je een woordje van kritiek uit. Dan slaat de vlam in de pan en doe je maar beter een poncho aan om alle bagger die je over je heen krijgt, op te vangen.

 

 

 

One thought on “Teleurgesteld”

  1. De N-VA heeft zelf ontslag genomen en is zelf opgestapt. Dat hebben ze zelf ook zo gecommuniceerd. Ik heb het Jambon gisteren zelf ook nog zo horen verklaren in De Zevende Dag. Het is heel frappant dat een partij eerst akkoord gaat met een verdrag, er zelfs mee aan schrijft, en dan nadien vindt dat iedereen alleen maar naar hen moet luisteren omdat zij ineens van mening veranderd zijn. En dat alleen maar als strategie in het “politieke spel”.

    Dit gezegd zijnde, vind ik het zelf in het algemeen jammer dat politiek zo’n spel is (niet alleen bij deze partij) en dat er vooral strategisch nagedacht wordt om stemmen en verkiezingen te winnen. Het zou in de eerste plaats moeten gaan over het welzijn van een land.

    Liked by 2 people

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: