Accurate verkeersinformatie

Eergisteren, ik breng de kinderen naar school en omdat ik dan verder naar Mechelen moet luister ik aandachtig naar de verkeersinformatie die omstreeks 8.25 op stubru door Linde wordt voorgelezen.
Daarin wordt gezegd dat er ter hoogte van Assenede grote hinder is in de richting van de kust.
Gezien ik Assenede dien te passeren maar dan richting Antwerpen dacht ik, dat is wel oké, ik hoef niet over Gent of zo te rijden.
Ik rijd dus de N49 op via de teut te Eeklo. Net voorbij de eerste lichten te Kaprijke, zie ik dat het verkeer stilvalt. Fuck, dacht ik, hier sta ik dan. Even later hoor ik Linde op de radio zeggen dat ze zich vergist had en dat het verkeer richting Antwerpen grote hinder ondervindt door een ongeval te Assenede. Fuck dacht ik dan opnieuw, dat is zeker 10 kilometer. Auto’s rijden ondertussen achteruit op de pechstrook maar ik stond daar ten midden van vele andere bestuurders.

Op een gegeven moment stonden we zeker een kwartier stil. Dit doordat de takelwerken gestart waren. Zo hoorde ik dan toch op de radio. Omdat ik nu de juistheid van de informatie wel eens wou controleren nam ik de telefoon en surfte naar http://www.filebeeld.be . Naar eigen zeggen DE site bij uitstek om via een smartphone de verkeersinfo raad te plegen.
Op die site kwam ik op een overzicht van 7 pagina’s terecht. Na ongeveer 5 minuten had ik dan eindelijk de pagina bereikt waar het ongeval op vermeld stond.

Een goede drie kwartier later zag ik de takelwagen staan. Dat was ter hoogte van Oosteeklo, zo een 6 kilometer voor Assenede.

Het is in deze tijden van digitale informatie dus echt nog moeilijk om accurate verkeersinformatie te geven.

2 thoughts on “Accurate verkeersinformatie”

  1. Inderdaad heel straf dat zoiets niet lukt tegenwoordig. Maar ik vraag me ook af hoeveel mensen de file ingesukkeld zijn door Linde haar foutje (want zoiets kan je zelfs met de allerbeste technologie niet voorkomen)
    .-= Wim´s last blog ..Zelfportret: Poging 1 =-.

    Like

  2. Hoeveel keer dat ze er al naast gezeten hebben op de E313, dat is niet te geloven. En dan sta je daar al 10-15 minuten aan te schuiven, komt er een nieuwe verkeersflash, en zit die file daar nog niet bij…
    Is niet alleen bij Linde uiteraard, hun informatie is gewoon verre van compleet.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: